LA LLUM

miraclellum_04

El dia 4 de gener vam rodar el petit curtmetratge que servia d’anunci al Jardins de Llum de Manresa per l’edició del 2018. De la plaça Gispert vam agafar la furgoneta i vam anar fins Can Maçana, a tocar de les muntanyes de Montserrat. Vam filmar en un sol dia, en unes quantes hores de fet. Ens va ajudar el Xavi Macià, de Parallax, que té la seu a Can Fugarolas de Mataró. Dues càmeres, la canya amb el micro, el focus, la gravadora, els trípodes, lents, filtres… Diria que tot va ser caòtic en la mateixa mesura que divertit. Només aparcar a Can Maçana vaig descobrir que m’havia oblidat la càmera al bar de Manresa on havíem fet un entrepà. A la bossa hi duia la càmera, tres o quatre lents, els discs durs, les bateries, etc. En arribar, després de fer volar la furgo, vaig descobrir que, molt amablement, els amos del bar me la custodiaven darrera de la barra, no sense abans tenir el plaer d’escoltar com el cambrer em deia que ell no havia vist res.

Sens dubte ens va salvar el treball i el saber estar dels tres actors. El Lluís, el Xavier i el Cesc. Van fer un treball extraordinari. Vam passar hores rient i ells sols es van inventar els detalls i el ritme de la història. Jo només els vaig indicar de què anava i en cada escena a grans trets el que havia de passar. Però va ser entre els tres que van vestir i donar cos i vida al relat, en una barreja curiosa entre els personatges que representaven i ells mateixos. De fet, aquesta frontera va desaparèixer de seguida i més aviat teníem la sensació de filmar un documental.

Finalment el focus transportat des del centre de Manresa va il·luminar l’església del Carme i Manresa va ser redimida (miracle de la llum). El focus el va trobar el Quim Fargas, d’entre els trastos vells d’un cobert. I el peu el vaig agafar prestat de l’Escola d’Art de Vic on tenim un plató ple de material fotogràfic antic, però molt bo. Vam acabar fent unes cerveses a la mateixa plaça Gispert on havíem començat feia set o vuit hores.

Vull agrair la col·laboració de l’Alzina, a la plaça Gispert de Manresa, a la Roser Oduber per l’encàrrec, al Xavi Romero que va mirar els primers muntatges i per suposat a l’equip que vam rodar aquell dia. Només faig que rumiar quin nou projecte podríem fer per trucar-los i tornar-hi.

Si no l’heu vist i us ve de gust és aquest, Jardins de Llum 2018 (film). I aquest és l’spot curt, que funcionava com a trailer publicitari, Jardins de Llum 2018 (spot).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s